Nieuws
02 januari 2010 - Ron Smeets

Twee nummers op één SIM kaart

Zelf ben ik natuurlijk niet echt een representatieve afspiegeling van de gemiddelde mobiele beller (met drie abonnementen, vijf prepay kaarten en gemiddeld zes toestellen op zak ;-))) maar het aantal mobiele bellers dat twee (of meer) mobiele nummers, -telefoons of -abonnementen heeft is al lang niet meer op de vingers van één hand te tellen.

Vanaf vandaag heeft Nederland er weer een MVNO bij die zich helemaal richt op iedereen die wel het gemak (zakelijk / privé bijvoorbeeld) twee mobiele nummers wil ervaren maar geen tweede abonnement of prepay kaart daarvoor wil aanschaffen en ook niet met twee toestellen (of één dual SIM mobieltje, die overigens is Nederland nauwelijks verkrijgbaar zijn) wil 'slepen'. TweedeNummer.nl biedt namelijk de mogelijkheid om twee mobiele nummers te koppelen aan één SIM kaart.

TweedeNummer.nl maakt gebruik van het T-Mobile netwerk, maar de service wordt deels ook in combinatie met de andere twee netwerken aangeboden (als extra tweede nummer op je huidige abonnement) Om je op weg te helpen, en enkele administratieve zaken af te handelen, komt een koerier de SIM-kaart persoonlijk afleveren en activeren. Daarna ben je dus met één abonnement of prepay kaart bereikbaar op twee verschillende mobiele nummers.

Je kunt ervoor kiezen om over te stappen naar TweedeNummer.nl of gewoon, zonder over te stappen dus, een extra nummer aan te vragen via TweedeNummer.nl op je huidige abonnement / SIM kaart. In dat laatste geval behoud je weliswaar de beltarieven en voorwaarden van je huidige provider, maar kun je op het tweede nummer niet SMS-en, internetten of emailen.

TweedeNummer.nl hanteert de volgende tarieven:
Abonnement: €4,95 per maand (2 jaar) of €9,95 per maand (1 jaar)
Aansluitkosten: €34,95
Bellen (1e en 2e nummer): 15ct / minuut
SMS: 10 ct
Data: €1 per MB of €9.95 / maand (50MB), €24,95 (400MB), €54,95 (2500MB)

Prepay:
Aansluitkosten: €9,95
Bellen: 25 ct / minuut
SMS: 10 ct
Data: Niet mogelijk

TweedeNummer Erbij (eigen provider):
Abonnement: € 4,95 per maand (Vanaf 1 Juli 2010. Tot die tijd is het gratis)
Aansluitkosten: €9,95
Bellen: Tarief van je huidige provider
SMS: Niet mogelijk
Data: Niet mogelijk

Een overzicht van alle tarieven kun je hier (pdf) nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.