Toestellen
28 maart 2011 - Ron Smeets

Twee Nokia communicators, anno 1999 vs anno 2011

Ik ben al een paar weken de nieuwste communicator van Nokia, de E7, aan het testen. Een uitgebreide review volgt later deze week, maar mijn eerste ervaringen met dit toestel zijn, kijkend naar zijn mogelijkheden en de belangrijkste features, behoorlijk positief. Zoveel kan ik al wel verklappen ;-))

Voor de liefhebbers van 'toestellen uit de oude doos' heb ik hieronder een aantal foto's gepost waarop de Nokia E7 naast de 9110i Communicator te zien is.

Foto's Nokia E7 vs Nokia 9110, deel 1

Qua gebruikservaring haalt de E7 het echter nog niet bij de Nokia 9110i, mijn 'vorige' communicator van de Finse fabrikant. Letwel, dit is mijn persoonlijke mening, gebaseerd op de ongelofelijke hoeveelheid plezier dat ik beleefd heb aan de 9110i tussen 1999 en 2001. Lees daarvoor ook maar eens het verhaal op deze pagina. Natuurlijk snap ik ook dat de Nokia E7 véél meer kan dan de oude 9110i en in dat opzicht dus nauwelijks te vergelijken is. Er zit niet voor niets 12 jaar ontwikkeling en voortschrijdend inzicht tussen deze twee Communicators ;-)) En ja, je ziet op sommige foto's twee E7's liggen. Dat komt omdat Nokia mij afgelopen weekend een tweede tester toegestuurd heeft vanwege een probleem dat ik had met de WiFi verbinding van het eerste review model. Meer daarover in de review van de Nokia E7 die later deze week online verschijnt.

Foto's Nokia E7 vs Nokia 9110, deel 2

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.