Toestellen
21 februari 2014 - Ron Smeets

Twee nieuwe smartphones, een phablet en 'n tablet van Archos

Archos is ook een fan de fabrikanten die haar smartphone- en tablet nieuws beter niet gelijktijdig met dat van Samsung kan presenteren. Daarom heeft de Franse fabrikant haar MWC aankondiging nu dus al gedaan.

In Barcelona zullen op de stand van Archos drie nieuwe smartphones en een nieuwe te zien zijn. Allemaal Android toestellen met vriendelijke prijskaartjes. Instappers en goedkopere mid-range modellen dus, maar dat zou je, kijkend naar de specs van sommige toestellen, niet meteen zeggen.

De Archos 40b Titanium is de meest eenvoudige van het stel met een 1.2 GHz dual core processor inclusief 512MB RAM, Android 4.2 Jelly Bean, 4 inch IPS display (480 x 800), 5 megapixel camera die ook in HD (720p) kan filmen en 4GB intern geheugen. De twee aan de voorzijde geplaatste speakers maken het toestel volgens Archos uitermate geschikt voor muziekliefhebbers. En dat alles voor een adviesprijs van 129 Euro.

Met zijn 5 inch HD (720p) scherm hoort de Archos 50c Oxygen bij de 'standaard' smartphones van dit moment. Hij heeft echter ook een 1.7GHz Octa Core processor van Mediatek, met 1GB RAM, aan boord. Opvallend is ook dat dit een dual SIM toestel is. Verder is hij voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, een 8 megapixel camera met full HD video opname functie, 2 megapixel front cam, 8GB intern geheugen en een 2000mAh accu. Met 7.6mm is hij ook niet al te dik. Het prijskaartje ligt op 229 Euro.

De nieuwe 64c Xenon phablet van Archos heeft een mega IPS scherm van 6.4 inch met HD resolutie (1290 x 720), een 1.3Ghz quad core Mediatek processor met 1GB RAM, 8GB intern geheugen en en 2800 mAh accu. Dat laatste zal hij ook nodig hebben. De camera's van deze phablet zijn dezelfde als die van de Oxygen smartphone. Dat geldt niet voor her prijskaartje wan die is iets lager; 199 Euro.

Tot slot de Archos 80 Helium 4G tablet. De naam zegt het al; 4G support, een 8 inch IPS scherm met een resolutie die weliswaar iets lager is dan die van de Oxygen en Xenon; 1024 x 768 pixels. Ook de camera is met 5 megapixel iets minder bedeeld, maar hij kan wel in full HD filmen. De krachtbron is een 1.2 GHz quad core processor met 1GB RAM. Het toestel heeft verder 8GB intern geheugen, een 2 megapixel front camera en een 3500 mAh accu. Standaard wordt hij uitgeleverd met Android 4.3 Jelly Bean. De adviesprijs ligt op 259 euro.

Overigens zijn alle nieuwe smartphones van Archos alleen geschikt voor 2G en 3G netwerken. Geen 4G support dus. De Tablet heeft dat dan weer wel. Hieronder kun je alle specs van de vier nieuwe Archos toestellen bekijken.

Bron: Archos (pdf)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.