Nieuws
12 februari 2008 - Ron Smeets

Twee nieuwe Samsung Smartphones: de i550 en i780

Beide toestellen zijn al regelmatig opgedoken in de diverse geruchtencircuits maar hier in Barcelona liggen ze dan ook eindelijk officieel in de schappen.

De i550 valt vooral op door het Symbian OS en het trackball (ook bekend van de BlackBerry 8800 serie) waarmee veel functies te bedienen zijn. Jammer is wel dat het toestel geen volwaardig Qwerty toetsenbord heeft, maar dat maakt hem ook weer een stuk compacter. Zo heeft ook hier elk nadeel zijn voordeel ;-)

De i780 is een Windows Mobile Smartphone en dit toestel heeft wel een volwaardig Qwerty toetsenbord. Op de plaats waar bij de i550 de trackball zit heeft de i780 een heus, zij het klein, mousepad. Als je er met een vinger over beweegt dan bestuur je de mousepointer op het display.

Foto’s van beide modellen:

De i550

De i780Gerelateerde links:
Videopreviews van de nieuwe Samsung F330 en i780
Samsung i550 met GPS nu ook officieel aangekondigd
Gespotte Samsung Smartphone is de i780
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.