Toestellen
21 mei 2008 - Ron Smeets

Twee nieuwe Philips musicphones ook voor Europa

Eigenlijk had ik liever gezien dat Philips haar nieuwe Xenium modellen ook in Europa zou uitbrengen maar helaas heeft de Aziatische mobiele telefoon divisie van onze nationale trots besloten om de terugkeer van Philips op de Europese markt te 'vieren' met twee low-end Musicphones, de 198 en 199.

Beide toestellen zijn voorzien van een 1.5 inch kleurendisplay (128x128 pixels), miniUSB aansluiting en een MP3 speler. De 'duurdere' 199 heeft ook nog een ingebouwde FM Radio Tuner. En dat is het dan ook wel zo'n beetje. Zowel de 198 als de 199 moeten het zonder Bluetooth, een Camera, WiFi en andere moderne functies doen.

Beide toestellen zullen eerst in Rusland uitgebracht worden en enkele maanden later ook in de rest van Europa en Azië verschijnen. De prijs zal onder de 50 Euro liggen (zonder abonnement).Gerelateerde links:
Platte muziekGSM van Philips
Foto's van de Philips 892 GSM
Philips verkoopt mobiele telefoon divisie aan Azie
Philips mobieltjes komen weer naar Europa?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.