Toestellen
13 november 2007 - Ron Smeets

Twee nieuwe luxe uitvoeringen van de Nokia 8800

Nokia heeft vandaag twee nieuwe uitvoeringen van de luxueuze 8800 geintroduceerd, de ‘Arte’ en den ‘Sapphire Arte’.

Het verschil tussen beide uitvoeringen is het gebruik van saffier en leer in de Sapphire Arte waardoor het toestel nog iets exclusiever wordt dan de ‘standaard’ versie.

Qua specs zijn beide toestellen wel gelijk. Zo beschikken ze onder andere over een 2 inch QVGA kleuren display een 3.2 megapixel camera, 1GB ingebouwd geheugen en een microUSB aansluiting.

De 8800 Arte komt nog voor het eind van dit jaar in de winkels en gaat, zonder belasting en abonnement zo’n 1000 Euro kosten.

De 8800 Sapphire Arte komt pas in het eerste kwartaal van 2008 in de winkels en gaat een prijskaartje van ongeveer 1150 Euro krijgen.

Voor dat geld krijg je bij beide toestellen ook een desktop stand en Nokia’s BH-803 Bluetooth headset meegeleverd.Gerelateerde links:
Nokia 8800 Sirocco Gold: faked in China
Foto's van de Nokia 8800 Lamborghini
Nokia 8800 in Goud, Platinum en Diamant van ISSE
Nokia 8800 in de prijzen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.