Toestellen
21 februari 2006 - Ron Smeets

Twee nieuwe GPS PDA's van Mio

Volgens het Franse Mobinaute zal Mio, vooral bekend van de pocketnavigatie PDA's op de komende Cebit in Hannover twee nieuwe modellen introduceren, de P350 en diens grotere broer de P550.

Beiden moeten uiteindelijk alweer de opvolger worden van de pas in december in Europa geintroduceerde A201. Zowel de P350 als de P550 zullen worden voorzien van Windows Mobile 5.0, een 400MHZ processor en ingebouwde (Sirfstar III) GPS ontvanger.

Het verschil tussen beide modellen zit hem in het feit dat de P550 wel uitgerust gaat worden met WiFi en Bluetooth, iets dat de kleinere versie zal moeten ontberen.

Over prijs en eventuele beschikbaarheid is verder nog niets bekend, maar dat zal op de CeBIT ongetwijfeld duidelijk worden.Gerelateerde links:
Siemens' multimedia navigatie GSM
PDA met Navi of Navi met PDA
Eerste GPS-PDA met WiFi
Nieuwe GPS PDA van Mio
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.