Toestellen
08 april 2006 - Ron Smeets

Twee nieuwe Disney mobieltjes uit Korea

Eerder deze week kondigde Disney aan dat het binnenkort met een speciale kind-en-ouders-vriendelijke mobiele service en bijpassende toestellen op de markt gaat komen.

Het kan dus geen toeval zijn dat in de dagen na die mededeling ineens twee Koreaanse toestelfabrikanten een nieuw toestel presenteren met het Disney merk.

Zowel LG's DM-L200 als Pantech's DM-P100 zijn clamshells, maar waar de LG bedoeld is voor de CDMA markt heeft Pantech gekozen voor een Tri-band GSM met GPRS.

De LG heeft iets meer mogelijkheden zoals een 1.3MP cam met flits tegenover de VGA cam (er wordt althans niet over megapixels gesproken, dus dit is een aanname) van de Pantech. Daarnaast beschikt de LG dus over twee kleurendisplays terwijl de pantech het aan de 'buitenkant' moet doen met een klein lcd dislplay voor de tijd en het nummer van binnenkomende gesprekken.Gerelateerde links:
Tiener GSM van Disney met GPS en ‘kinderslot’
Drie nieuwe exclusieve Chinese Disney GSM's
De Mickey Mouse GSM
Telco's jagen op doelgroepen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.