Geruchten
24 augustus 2015 - Ron Smeets

Twee nieuwe Alcatel One Touch 'poppetjes' gelekt Toestellen worden waarschijnlijk op de IFA gepresenteerd

Alcatel One Touch heeft al niet de kortste merknaam van alle smartphone fabrikanten en dan krijgen de toestellen meestel ook nog samengestelde typenamen en -nummers. Neem nu de dit weekend gelekte Alcatel One Touch Pop 3 5.5 en de Alcatel One Touch Pop 3 5. Met dat soort namen is het niet zo gek dat het kleinste model toch nog 5 inch groot is. Anders passen niet alle letters en cijfers op de verpakking. Ok, dat is misschien een beetje flauw maar het is maandagochtend ;) Dit weekend zijn in ieder geval dus wat specs en enkele perskiekjes van twee nieuwe Pop modellen van de Chinese fabrikant opgedoken. Toestellen die hoogstwaarschijnlijk over een dag of tien rondom de IFA officieel gepresenteerd zullen worden.

De Pop 3 5.5 zou onder anderen uitgerust zijn met een 5.5 inch HD display (1280 x 720), een 1.3GHz quad core processor van MediaTek met 1GB RAM en 8GB intern geheugen met microSD uitbreidingsoptie. De twee camera's van het toestel hebben 8 en 5 megapixels (achter- en voor) en de accu lijkt met 2910mAh krachtig genoeg voor een 5.5 inch phablet. De Pop 3 5.5 zou in twee varianten op de markt komen. Het tweede model heeft 4G ondersteuning doordat de MediaTek processor vervangen is door een Snapdragon 210. Verder worden ook features als dual-sim, WiFi en Bluetooth genoemd. Het wordt geen dun en licht toestel met een dikte van bijna 9 millimeter en 170 gram, maar de Pop modellen zijn meestal ook echte instappers. Op het prijskaartje van de Alcatel One Touch Pop 3 5.5 zou dan een bedrag komen te staan dat tussen de 140 en 160 euro ligt.

De tweede nieuwe Pop 3 die er aan lijkt te komen is niet alleen een iets kleinere variant van bovenstaand model. De specs zijn ook nog wat beperkter. Het 5 inch scherm heeft een resolutie van 854 x 480 pixels. De camera's hebben respectievelijk 5 (achterzijde) en 2 megapixels. Ook van dit model wordt een 3G en 4G uitvoering gemaakt, resptectievelijk met een 1.3Ghz MediatTek en een 1.1GHz Snapdragon 210 met LTE (beide quad core processors). De Pop 3 5 wordt met 10 millimeter nog iets dikker dan zijn grotere broer, maar hij is wel 8 gram lichter. De accu is ook minder krachtig; 1800 mAh. Het prijskaartje van de Alcatel One Touch Pop 3 5 schommelt volgens deze geruchten tussen de 110 en 140 euro.

Uiteraard is het nog even afwachten of deze geruchten kloppen, maar dat horen we zo rond 3 of 4 september.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.