Entertainment
19 december 2011 - Ron Smeets

Twee New Yorkse overvallers willen alleen iPhones

Een bizar verhaal in de categorie 'Only in America'. Twee New Yorkse overvallers die het vooral gemunt hebben op studenten van de Columbia universiteit in Lower Manhatten willen tijdens hun overvallen alleen iPhones buit maken.

Uit de verhalen van enkele slachtoffers blijkt dat wanneer de overvallers geen iPhone kunnen stelen ze om geld vragen en toestellen als de Motorola Droid en BlackBeries 'links' laten liggen.

Schijnbaar kunnen sommige slachtoffers er wel om lachen, zij het met kiespijn, denk ik. Een vrouwelijke student die overvallen werd en aangaf dat ze geen iPhone maar een BlackBerry had werd tegen een hek gesmeten door haar belagers. "Ik vind het een belediging dat ze mijn BlackBerry niet wilde hebben", aldus de overvallen studente. Een andere student zei nog: "Ik ben niet blij met mijn BlackBerry en wacht zelf ook al op 'n iPhone". Tsja, zolang je het maar kunt navertellen valt het allemaal blijkbaar nog mee volgens de studenten.

De daders, die al diverse keren op de universiteitscampus toegeslagen hebben, zijn nog altijd voortvluchtig. De lokale politie heeft inmiddels beelden van bewakingscamera's vrijgegeven (zie afbeelding hierboven) in de hoop de overvallers snel in de kraag te kunnen vatten.

Via: NBC New York

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.