Nieuws
24 juni 2008 - Ron Smeets

Twee miljard mensen met 'stralings ziektes' in 2020

De Australian Health Research Institute claimt dat in 2020 zo'n twee miljard mensen op deze wereld, dat is ongeveer een derde van de totale bevolking, zal leiden aan vormen van kanker en andere ziektes die veroorzaakt worden door de elektromagnetische straling van onder andere mobiele telefoons, zendmasten, magnetrons en andere draadloze zend apparatuur.

Volgens de onderzoekers zal de continue blootstelling aan dergelijke straling, vooral door het gebruik van mobiele telefoons, er toe leiden dat de zogenaamde 'blood-brain barrier' beschadigd wordt (zie schema hieronder).

Deze barrière zorgt ervoor dat schadelijke (kankerverwekkende) stoffen niet kunnen doordringen in onze hersenen. Het spreekt voor zich dat beschadigingen aan dit afweersysteem vervelende gevoigen kan hebben voor onze gezondheid.

Het onderzoek spreekt onder andere van diverse vormen van hersen-, oor- en oog tumoren, epilepsie, hartfalen, migraine en impotentie.

Klinkt behoorlijk verontrustend maar zoals altijd met dit soort onderzoeken is er geen wetenschappelijk (historisch) bewijs te leveren dat hetgeen de knappe koppen voorspellen ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Dit is bovendien niet de eerste keer dat onderzoek gedaan wordt naar de (mogelijk) schadelijke gevolgen van mobiele telefoons voor onze gezondheid. Kijk hieronder maar bij de 'Gerelateerde Berichten'.Gerelateerde links:
Overheid stopt 16.6mljn in nieuw stralingsonderzoek
GSM's niet schuldig aan uitsterven bijenkolonies
T-Mobile stopt rapport over schadelijke straling in doofpot
Onderzoek zal uitwijzen: GSM net zo schadelijk als roken
Deens onderzoek: GSM straling niet kankerverwekkend
UMTS straling niet gevaarlijk voor de gezondheid
Meer dan 10% Koreanen heeft GSM 'ziekte'
GSM's verhogen de kans op hersentumor
WiFi straling slecht voor de gezondheid?!
Nog een stralingsonderzoek zonder echte conclusie
Straling van GSM niet (on)gezond
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.