Entertainment
22 december 2005 - Ron Smeets

Twee maanden cel voor 'Hitler Voicemail'

Het downloaden van de stemmen en teksten van beroemdheden als voicemail boodschap is niets nieuws, maar dat je voor het gebruiken van een 'foute' beroemdheid de cel in kon draaien zullen velen van jullie niet geweten hebben.

In Oostenrijk is een 20-jarige jongen eerder deze week tot twee maanden celstraf veroordeeld voor het gebruiken van een opname van de Hitlergroet 'Sieg Heil' in zijn voicemail boodschap .

De politie kwam vorig jaar per toeval achter het 'misdrijf' toen ze de jongen aan de tand wilden voelen over een inbraak en hem dus mobiel belden. Nu, ruim een jaar later, is hij dus alsnog veroordeeld. Niet voor de inbraak, maar voor het uiten Nazi propaganda, wat dus verboden is in Oostenrijk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.