Toestellen
18 maart 2015 - Ron Smeets

Twee LG clamshell Android smartphones van dichtbij bekeken (video) LG Wine Smart en Ice Cream Smart komen niet naar Nederland

Een jaar of tien geleden waren clamshell mobieltjes nog helemaal hot. De hype startte met de komst van de Motorola RAZR en eindigde toen de eerste touchscreen smartphones (ja, die van Apple) populair werden.

In sommige Aziatische landen, zoals Korea en Japan, zijn clamshell toestellen, nu dus smartphones, nog altijd populair. Fabrikanten als NEC en Fujitsu hebben er nog een aantal in hun portfolio zitten, maar ook Samsung maakt ze nog streeds. Die andere Koreaanse fabrikant, LG, liet er in Barcelona een paar zien. Hieronder een video waarin de LG Wine Smart en Ice Cream Smart van dichtbij bekeken worden.

https://youtu.be/eVw2x_KrW1Q

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.