Nieuws
04 oktober 2005 - Ron Smeets

Twee jaar onderhandelen over samenwerking!

Het Zuid Koreaanse VK Corp heeft een overeenkomst gesloten met het Noord Koreaanse Samcholli Technical om samen mobiele toestellen en -software te gaan ontwikkelen.

Daarmee is meteen een van de meest onwaarschijnlijke samenwerkingsverbanden een feit geworden. Noord- en Zuid Korea hebben jarenlang op voet van oorlog met elkaar geleefd. Maar zelfs na een reeks van verzoenende gesprekken (deels in het bijzijn van onze eigen Guus Hiddink) na het WK voetbal van 2002 kan er nog altijd niet gesproken worden over een hartelijk en buurvriendelijke relatie tussen beide landen.

Het is dan ook geen verassing dat de twee bedrijven ruim 2 jaar met elkaar in onderhandeling zijn geweest. Het is de bedoeling dat de modellen uiteindelijk in beide landen te koop zullen zijn. Daarvoor zullen ze wel geschikt moeten gemaakt worden voor zowel de CDMA netwerken van het 'Zuiden' als de GSM variant van het 'Noorden'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.