Toestellen
12 juni 2007 - Ron Smeets

Twee GSM’s in één

Het idée om één mobiel toestel te kunnen gebruiken voor twee mobiele nummers (zakelijk en privé bijvoorbeeld) is hier, en online, al regelmatig aan de orde gekomen.

Eerst zagen we diverse Doe-Het-Zelf-achtige oplossingen waarmee je twee SIM kaarten in 1 toestel kon pluggen maar je nooit tegelijk op beide toestellen bereikbaar kon zijn, ofwel ‘bijna is ook helemaal niet’.

In Barcelona, eerder dit jaar, zag ik de TINNO, een Chinese GSM waarvan de makers claimen dat die wel op twee netwerken tegelijk bereikbaar kan zijn. Een veelbelovend toestel maar helaas nog steeds nergens werkend gezien.

Een andere toestelmaker, het Libanese(!) WND komt nu met een bijzonder pragmatische oplossing hiervoor. De Wind 2000 Duo bestaat letterlijk uit twee toestellen die met de ‘rug’ aan elkaar gemonteerd zijn. Beiden hebben ze een eigen SIM kaart en om ze uit elkaar te houden is de ene kant grijs en de andere zwart.

De toestellen zijn beiden verder identiek; een tri-band GSM met GPRS en 1.5inch OLED scherm (128x160). De afmetingen vallen nog best mee: 97x48x17mm (hxbxd) en de 1660mAh accu zorgt ervoor dat beide toestellen (gezamenlijk) zo’n 150 uur standby kunnen staan of je in totaal ongeveer 6 uur kunt bellen.Gerelateerde links:
Dual SIM adapter met tijdklok
Één GSM met twee nummers
Chinese Smartphone met twee SIM kaarten
W-SIM, ofwel een GSM in een Simcard
'Bijna' is nog steeds 'helemaal niet' !
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.