Geruchten
07 juli 2016 - Ron Smeets

Twee Google smartwatches in de maak?

Onlangs verscheen het bericht dat Google, naast de bekende Nexus toestellen, met een geheel eigen smartphone op de proppen gaat komen. Vandaag komt daar het gerucht bij dat de zoekgigant ook aan twee slimme horloges werkt. Dat zeggen althans anonieme bronnen. De projectnamen van de twee smartwatches zijn Angelfish en Swordfish.

Er wordt ook al iets geroepen over de specs van beide smartwatches. Die zouden namelijk een ronde vorm krijgen, en nogal wat weg hebben van de Moto360, maar zonder zogenaamde 'flat tyre' onder in het scherm. De grootste van de twee, Angelfish, heeft een diameter van 42.5mm en is hij ongeveer even dik als de G Watch Urbane van LG, 14mm. Verder wordt gesproken over GPS, een hartslagmeter en LTE (4G) support.

De kleinere Swordfish zou veel weg hebben van de Pebble Time Round maar dan zonder rand rondom het schermhij zou met 10.6mm een stuk dunner zijn dan zijn grotere broer, maar dan ook geen GPS. LTE en waarschijnlijk ook geen hartslagmeter krijgen. Grote kans dat dit dus niet veel meer wordt dan een stappenteller met smartphone- en Google Now meldingen.

Uiteraard zullen beide Google Smartwatches op Android Wear draaien. Meer informatie, en afbeeldingen, van de slimme Google horloges zijn er nog niet. Eerst maar eens afwachten of deze geruchten kloppen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.