Geruchten
26 augustus 2015 - Ron Smeets

Twee goedkope Acer smartphones gespot

Op de IFA die vanaf 4 september in Berlijn haar deuren opent, zal Acer onder anderen een aantal nieuwe, goedkope, smartphones onthullen. Van twee van die toestellen, beide Android modellen, zijn nu al wat specs en afbeeldingen gespot. Als de geruchten en informatie kloppen dan worden dit bepaald geen spraakmakende toestellen. Het betreft twee Liquid Z modellen die tussen de 140 en 200 euro gaan kosten. Ofwel, instapmodellen die zich zullen moeten gaan onderscheiden van de plethora aan toestellen die in dat segment al verkrijgbaar zijn.

De 'duurste' van de twee is de Liquid Z630. Die heeft een 5.5 inch IPS HD scherm (1280 x 720), een 1.3GHz quad core processor met 2GB RAM, 16GB geheugen, microSD optie, 4G (LTE) support, twee 8 megapixel camera's (voor- en achterzijde) en een 4000 mAh accu. De capaciteit van die krachtbron is misschien wel de meest opvallende feature van deze nieuwe Acer. Het verwachte prijskaartje van de Liquid Z630 ligt rond de 200 Euro.

Van de Acer Liquid Z530 is minder bekend. Het wordt in ieder geval een iets compacter toestel met een 5 inch IPS HD scherm (1280 x 720). Hij heeft dezelfde 1.3GHz quad core processor met 2GB RAM als zijn grotere broer en volgens de geruchten ook 4G (LTE) support. Hij zou met een prijskaartje van ca 140 Euro vooral moeten kunnen concurreren met, bijvoorbeeld, de ultra-goedkope Lumia's en dergelijke.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.