Geruchten
14 januari 2015 - Ron Smeets

Twee Galaxy S6 modellen gaan in Barcelona het daglicht zien Samsung's volgende vlaggenschip wordt begin maart gepresenteerd

Officieel heeft Samsung nog niets bevestigd, maar als de geruchten die afkomstig zijn van 'bronnen die bekend zijn met de strategie van de fabrikant' kloppen dan wordt de Galaxy S6, in twee uitvoeringen, begin maar tijdens het MWC in Barcelona onthuld.

Daarmee lijkt Samsung weer af te stappen van de strategie van de afgelopen jaren. Toen koos de Koreaanse fabrikant bij de presentatie van de S3 en S5 bewust ervoor om een eigen moment te kiezen; enkele weken na het MWC. Wellicht past een terugkeer naar Barcelona voor de presentatie van de nieuwste Galaxy S modellen ook in de 'Project Zero' (terug naar af) stategie van Samsung ;)

In deze nieuwe geruchten wordt ook weer gesproken over twee Galaxy S6 modellen en het feit dat Samsung de 'plastic' behuizing vaarwel zegt. Dat laatste was natuurlijk al langer bekend en met de Galaxy A7, A3 en A5 hebben de Koreanen ook al de eerste 'volledig metalen' smartphones gepresenteerd. De vraag is nog wel of de Galaxy S6 een unibody metalen behuizing krijgt. Onlangs doken nog enkele, waarschijnlijk fake, kiekjes op van een metalen Galaxy S6 model.

De tweede uitvoering van de Galaxy S6 zal een gebogen scherm krijgen. Vergelijkbaar aan dat van de Galaxy Note Edge. Ook deze geruchten deden al eerder de ronde. Daarin werd zelfs gespeculeerd dat de S6 een dubbel Edge display (aan beide zijkanten dus) krijgt.

De tipgever van Business Insider weet verder ook nog te melden dat de kans groot is dat Samsung in Barcelona ook weer een nieuwe smartwatch gaat presenteren. Dat zou dan een model met een rond scherm moeten worden. Als antwoord op de LG G Watch R en de Moto 360.

Tot slot laat de goede man, of vrouw, zich ook nog even ontvallen dat de plannen voor het MWC van Samsung bepaald nog niet in kannen en kruiken zitten. Er kan dus nog vanalles veranderen voor 2 maart; de dag waarop het MWC los barst. Tsja, geruchten he... We zullen het wel zien, of niet, over een week of zes in Barcelona.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.