Toestellen
26 juli 2011 - Ron Smeets

Twee 'fake' Apple Stores gesloten in China

Normaal lees je in dit channel (Faked in China) vooral berichten over namaak toestellen van Chinese afkomst. Dit nieuwtje geeft echter weer een hele andere dimensie aan de Chinese namaak.

De autoriteiten in het land van de 'Great Wall' hebben namelijk de deuren van twee 'namaak Apple Stores' in Kunming City gesloten. Nee, daar werden geen namaak Apple producten zoals de iPhone en/of iPad verkocht maar gewoon de echte Apple gadgets.

De reden dat de winkels, die niet onder licentie van Apple zelf opereerden, gesloten zijn heeft volgens de BBC te maken met het feit dat de uitbaters niet over de juiste vergunningen beschikten om een winkel te mogen runnen. Overigens zijn er, zo heeft een Amerikaanse blogger die ter plekke woont ontdekt, nog drie van deze 'Apple Stores' in de regio die wel nog gewoon open zijn. Hoe de winkels aan de Apple producten kwamen is niet bekend. Apple zelf gaf geen commentaar op deze berichten. Bijzonder is ook dat diverse medewerkers van deze 'namaak Apple Stores' zelf dachten dat ze echt voor Apple werk(t)en.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.