Concepten
09 juni 2011 - Ron Smeets

Twee coole doorzichtige Nokia concepten

De afgelopen jaren zijn er al heel wat (Nokia) concept mobieltjes de revue gepasseerd. Hieronder staan twee bijzonder coole Nokia concepten van toestellen met een doorzichtig display. Geen toestellen die we binnenkort (en wellicht nooit) in de winkels zullen gaan zien natuurlijk.

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de Nokia Radia (foto hiernaast). Niet echt handig in het gebruik volgens mij want door de ronde vorm wordt het vasthouden op zich al een uitdaging, toch? Enfin, kijk zelf maar.

De Nokia Radia (grote foto onderaan dit bericht), bedacht door Michael Laut, is niet alleen rond, maar heeft ook een transparant touchscreen display. Net als het concept toestel van Juan Carlos Garzon. Dat is een candybar toestel met een doorzichtig touchscreen display waarin ook een 5 megapixel camera verwerkt is. Hoe dat precies moet functioneren wordt er nuet bij verteld, maar het is wel erg zool als dat technisch inderdaad mogelijk blijkt. Onder het scherm is ruimte gereserveerd voor de 'ingewanden' zoals de accu, zender en dergelijke. Ow, en een grote aan-uit-knop ;-)

De Nokia Transparant: Nokia-Transparant

De Nokia Radia: Nokia-Radia-a

Voor de liefhebbers staan hier en hier nog twee doorzichtige concepten. En natuurlijk mag een verwijzing naar de Xperia Pureness ook niet ontbreken. Dat toestel heeft immers ook een transparant display en was zelfs in sommige landen al te koop, vorig jaar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.