Geruchten
08 januari 2016 - Ron Smeets

Twee camera's voor de volgende iPhone? Patent voor een duo-camera oplossing aan de achterzijde van het toestel

In de maanden voorafgaand aan de onthulling van een nieuwe iPhone verschijnen honderden berichten en geruchten over wat Apple gaat verbeteren of vernieuwen. Aan het eind van deze zomer staat weer een grote iPhone update voor de deur; de iPhone 7. Een van de features waarover nu gespeculeerd wordt, naast het verdwijnen van de headset aansluiting, is de mogelijke komst van een duo-camera. Apple heeft namelijk een patent aanvraag ingediend voor een oplossing waarbij een smartphone uitgerust wordt met twee camera's. Aan de achterzijde dan wel te verstaan.

Op de afbeeldingen is te zien dat die camera's onder anderen gebruikt kunnen worden om tegelijkertijd een wide- en een close-up foto te maken. Dat kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld bewegende objecten op de gevoelige plaat wilt vastleggen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer oplossingen te bedenken zoals het combineren van de verschillende foto's, het maken van 3D opnames etc. Niet allemaal helemaal nieuw, maar als Apple er op duikt dan zullen ze daar tijdens de presentatie zeker anders over denken ;)

Ik denk echter niet dat we deze duo camera al in de iPhone 7 zullen gaan zien. Het betreft immers nog een patentaanvraag. Maar helemaal zeker weet je het natuurlijk nooit. Wellicht vinden ze het in Cupertino een logische stap om na 3D Touch nu een 3D camera te introduceren.

Maar goed, zoals gezegd zou Apple zeker niet de eerste fabrikant zijn die een smartphone op de markt brengt met twee camera's, of cameralenzen. Enkele jaren geleden sprongen onder andere HTC en LG al eens in op de 3D hype en de Taiwanese fabrikant introduceerde bij de One M8 nog een camera met twee lenzen om speciale effecten mogelijk te maken. Grote successen zijn de 3D en dual-lens smartphone camera's echter nooit geworden. Wellicht dat Apple daar wel in slaagt. Eerst maar eens afwachten of dit patent, wanneer de aanvraag goedgekeurd wordt, ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast gaat worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.