Geruchten
12 februari 2009 - Ron Smeets

Twee Acer Smartphones uitgelekt

Het was al bekend dat Acer dit jaar in Barcelona een come-back op de Smartphone markt zou gaan maken. Ik hoop echter niet dat de twee toestellen die vandaag via een (Thaise?) bron uitlekten het grote Acer nieuws zullen blijken te zijn.

Kijk zelf maar naar de foto's van beide toestellen en dan zul je het waarschijnlijk ook meteen begrijpen. Mij bekroop bij het zien van deze plaatjes in ieder geval het jaren 90 gevoel.

Op de foto hierboven en -onder zie je respectievelijk de voor en achterkant van het toestel dat de Acer DX650 zou moeten zijn. De foto's helemaal onderaan dit bericht toont de Acer X960. Iets minder '90-er jaren' look maar ook weer niet heel erg modern als je het mij vraagt,

De specs van beide toestellen, voor zover ze op dit moment bekend zijn, zijn gelukkig wel weer van deze tijd.

De DX650 is dus een toestel met twee gezichten. Aan de ene kant vind je een klein display en een 'ouderwets' numeriek keypad terwijl de andere zijde van het toestel een 2.8 inch QVGA touchscreen display huist. Andere specs die genoemd worden zijn HSDPA support, WiFi, GPS, WiFi, microSD en Bleutooth.

De X960 heeft onder andere een 2.8inch VGA touchscreen display, 3.2 megapixel camera met flitser, UMTS en HSDPA support, een 533MHz Samsung processor, Bluetooth, GPS, WiFi en een microSD geheugenkaart ingang.

Acer-X960-front
Acer-X960-back

Via: SlashGear en SlashGear

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.