Nieuws
05 december 2005 - Ron Smeets

Turkse iPod's gespot

Wat China is voor Azie, is Turkije voor Europa. Een bakermat voor fake, namaak en nep (driedubbel-op, ik weet het ;-))

De nep-iPod hiernaast is onlangs in Istanbul gespot door een tourist die het weer aan de Inquirer meldde. Gelukkig hebben de Turkse namakers nog veel te leren en zijn de fake iPods nog kinderlijk eenvoudig van echt te onderscheiden. Vooral de subtiele weergave van de naam en de ingebouwde FM-tuner spreken boekdelen om over het ontbrekende Apple logo nog maar te zwijgen.

Het is zelfs nog maar de vraag of deze 'iPod' wel een MP3 player is. Laat staan dat die compatible is met het AAC3 muziekformaat of iTunes. . .

Voor diegenen die toch nog twijfelen: klik maar eens opGerelateerde links:
Fake duurder dan origineel ?!
Chinese namaak GSM's
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
De Nano GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.