Entertainment
01 april 2007 - Ron Smeets

Tunnel stort in, GSM's in beslag genomen

Dat het gebruik van GSM's in vliegtuigen gevaarlijk kan zijn is bekend, maar in tunnels?!?

Zo onwaarschijnlijk als dit klinkt is het ook en dit bericht uit China over een ingestorte metrotunnel in aanbouw heeft dan ook niets te maken met de schuldvraag in combinatie met mobiele telefoons. Nee, het is wederom een voorbeeld van 'GSM censuur' uit het land met de meeste mobiele bellers ter wereld.

Nadat IN Beijing, afgelopen woensdag, een in aanbouw zijnde metrotunnel instortte heeft het bouwbedrijf eerst geprobeerd om de ingesloten geraakte arbeiders zelf te bevrijden zonder de autoriteiten in te schakelen.

Toen dat niet lukte en de politie erbij geroepen werd besloten de managers van het bouwbedrijf om van alle medewerkers de mobiele telefoons in beslag te nemen zodat niemand eigenhandig met de politie of pers zou gaan praten.

Inmiddels heeft de lokale politie 10 medewerkers, waaronder de verantwoordelijke projectmanagers en opzichters, in hechtenis genomen om ze over het ongeval aan de tand te voelen.

Via: The Washington PostGerelateerde links:
China Mobile is de grootste
China mobiel niet meer in te halen
GSM’s ontsnappen Hong Kong via tunnel
Nu ruim 455 miljoen 'mobiele Chinezen'
SMS regelgeving in China
SMS censuur na Thaise coup
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.