Entertainment
14 mei 2009 - Ron Smeets

Tumor ontdekt door camphone

Een vreemd verhaal uit Engeland. Daar heeft de moeder van een peuter vier, indien onbehandeld, dodelijke tumoren ontdekt nadat ze enkele foto's van haar kind gemaakt had met een nieuwe camphone (helaas is niet bekend welk merk / type).

Op de foto's was telkens een rare schittering, anders dan de gebruikelijke 'rode ogen' van een flitser, te zien in de ogen van de kleine Thomas (foto hiernaast).

Omdat haar kind verder nog prima kon zien en zichtbaar niets mankeerde dacht moeder Elizabeth aanvankelijk dat het fotoprobleem aan haar nieuwe camphone te wijten was.

Op adves van haar zus, een verpleegster, ging de moeder uiteindelijk naar de huisarts. Onderzoeken wezen al snel uit dat het kind leed aan een zeldzame vorm van kanker die met name voorkomt bij kinderen onder de vijf jaar. De schittering op de foto's was afkomstig van de lichtgevoelige kankercellen van maar liefst vier tumoren die in zowel zijn linker als rechter oog groeiden.

Thomas is inmiddels onde behandeling (laser- en chemo therapie) en zijn vooruitzichten op genezing  zijn positief.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.