Nieuws
17 december 2005 - Ron Smeets

Tsunami waarschuwings site en SMS service

Op de site van Tsunami Alarm System kun je sinds kort precies zien waar de laatste aardbevingen plaatsgevonden hebben en welke een Tsunami alarm veroorzaakten.

De informatie voor de site komt onder andere van honderden seismologische meetstations van over de hele wereld.

Op de website kun je je tevens aanmelden voor een email- en SMS waarschuwingsservice die overigens niet gratis is. Maar voor 29,95 per jaar ben je wel verzekerd van een tijdige waarschuwing. Je kunt ook kiezen voor een maandabonnement, handig op vakantie, voor 9,95.

De site richt zich dan ook met name op vakantiegangers die gebieden bezoeken waar het risico voor aardbevingen groter is dan bij ons.Gerelateerde links:
Tests met rampen SMS service gestart
SMS waarschuwingssysteem voor Tsunami's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.