Nieuws
31 december 2005 - Ron Smeets

Tsunami waarschuwing voor Nokia GSM's

Heb je een van onderstaande Nokia's en ga je binnenkort naar het gebied rond de Indische Oceaan waar vorig jaar de verwoestende Tsunami's dood en verderf zaaiden na een zeebeving? Dan kun je nu de Mobile Tsunami Detector downloaden.

De software maakt gebruik van real-time data van de Amerikaanse Geologische Dienst en kan direct na een beving in de regio melden hoe groot de kans op een nieuwe Tsunami is en waar die zal toeslaan.

Vooralsnog is de tool alleen te gebruiken in combinatie met de volgende toestellen van Nokia: 3650, 7650, N-Gage, 6600, 6620, 6630, 6680, 7610, N70 en N90. Downloaden kan hier (ZIP-file)Gerelateerde links:
Tsunami waarschuwings site en SMS service
Tests met rampen SMS service gestart
SMS waarschuwingssysteem voor Tsunami's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.