Toestellen
16 maart 2009 - Ron Smeets

Tsjechisch dual-sim toestel

Als je op zoek bent naar een dual SIM toestel dan kom je hier in Nederland en België eigenlijk altijd uit bij een Samsung. Mobieltjes met twee SIM kaarten zijn bij ons, om diverse redenen, nu eenmaal niet echt populair.

Het Tsjechiche Emgeton komt binnenkort  met een dual SIM mobieltje op de markt. De Enzo, niet te verwarren met die zeldzame bolide van een Italiaanse autofabriek, heeft uiterlijk nogal wat weg van de Sony Ericsson C902.

Van binnen is het echter een compleet ander toestel. Geen 5 megapixel camera maar twee GSM chipsets van Philips en Qualcomm om gelijktijdig bereikbaar te kunnen zijn op twee mobiele nummers.

Het toestel zou vanaf volgende maand (April) in Tsjechië al te koop zijn voor ca. 300 Euro. Of we de Emgeton Enzo ook bij ons mogen gaan verwachten is nog niet bekend maar ik acht die kans klein.

Voor de liefhebber nog wat specs:
- 2.2 inch QVGA (240x320) TFT display
- 2 x Tri-band GSM/GPRS/EDGE connectivity (900/1800/1900)
- 1 x HSDPA 2100
- Bluetooth
- MP3 / video player
- E-mail
- 2MP camera
- VGA camera for video calls
- 50MB of internal memory
- MicroSD card support (max. 4GB)
- Talk time: up to 5 hours
- Stand-by time: up to 10 days
- Afmetingen: 117 x 49 x 16.5 mm
- Gewicht: 109 gram

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.