Nieuws
23 mei 2014 - Ron Smeets

Truphone introduceert roaming abonnement voor 66 landen

Wanneer je naar het buitenland gaat dan kunnen de kosten voor het gebruik van mobiele data voor facebook, twitter, internet en email nog altijd flink uit de pan rijzen. Binnen Europa zijn, op last van de EU, wel maximale tarieven ingesteld die al stukken voordeliger zijn dan enkele jaren geleden, maar reis je verder, dan moet je heel goed oppassen. Een lokale simkaart kopen kan dan een oplossing bieden, maar dan heb je wel een ander nummer en in sommige landen is het door lokale wetgeving erg lastig om als buitenlander een lokale simkaart aan te schaffen.

Truphone introduceert vanaf 2 juni Truphone World een speciaal abonnement voor internationale zakenreizigers, of particulieren die met grote regelmaat in het buitenland vertoeven, waarmee je in 66 landen over de hele wereld gebruik kunt maken van een en dezelfde voordelige bel- en databundel.

Gemiddeld kan de internationale reiziger met een Truphone World abonnement tussen de 40 en 75% goedkoper roamen dan met de standaard abonnementen en buitenland bundels van andere providers. De exacte tarieven worden bekend gemaakt als Truphone World definitief van start gaat, maar volgens de provider kunnen klanten met dit abonnement hun mobiele apparaten in 66 landen op precies dezelfde manier gebruiken als in Nederland, met lokale gespreks- en datakwaliteit. Bovendien hoef je, als je naar het buitenland gaat, niet na te denken over het aan en uitzetten van speciale bundels om voordeliger te kunnen bellen en internetten op reis.

Truphone World werkt dus in 66 landen, ofwel meer dan 70% van de reisbestemmingen. Daarnaast zijn er ook nog acht zogenaamde 'Truphone Zone' landen: Amerika, Australië, Duitsland, Engeland, Hong Kong, Nederland, Polen en Spanje. In die landen ben je als Truphone klant helemaal lokaal. Aan de simkaart kunnen maximaal acht nummers (uit een of meerdere van de Truphone Zone landen) gekoppeld worden. Vervolgens ben je in die landen dus zowel bereikbaar op je eigen (Nederlandse) 06-nummer als de 'lokale' mobele nummers van de landen die aan de Truphone simkaart gekoppeld zijn. Contactpersonen die zich bevinden in de Truphone Zone bereiken Truphone-klanten op hun lokale nummer en betalen dus ook lokale tarieven, ongeacht waar ter wereld de Truphone-klant zich op dat moment bevindt. Alle nummers zijn altijd actief en gekoppeld aan één voicemail-box.

Dat klinkt allemaal veelbelovend voor de frequente (zakelijke) reiziger. Zoals sommigen van jullie wellicht al gezien of gelezen hebben verblijf ik deze week zelf met zes collegae bloggers in La Douce France om een paar dagen tientallen gadgets te testen. Omdat zeker niet in alle hotels en lokaties waar wij rondlopen en werken de WiFi verbindingen even goed zijn hebben we al enkele Truphone World abonnementen meegekregen om te testen. Natuurlijk zijn we  afhankelijk van het bereik ter plekke, maar het voordeel van Truphone ten opzichte van een lokale simkaart (van één provider) is dat we op alle Franse netwerken kunnen connecten. En er is altijd wel één die goed bereik heeft. Daarnaast is het een hele gerustelling dat we ons geen zorgen hoeven te maken over extra roaming kosten.

Voor de internationale zakelijke reiziger, die toch tot de primaire Truphone doelgroep behoort, is het ook goed om te weten dat de klantenservice 24/7 bereikbaar is, zoals ook in de demo video onderaan dit artikel getoond wordt.

Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste databundel kiest. Wij behoorden deze week in Frankrijk duidelijk tot de 'heavy users' zoals je op de foto hierboven kunt zien ;-) 

Truphone Customer Service from Truphone on Vimeo.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.