Nieuws
06 oktober 2015 - Ron Smeets

Trump twittert met een Samsung Galaxy Wat? Geen iPhone!?!

Hij is zo'n beetje de Geert Wilders van Amerika; Donald Trump. De ultra republikeinse presidentskandidaat maakt er net als de blonde schicht uit Venlo een sport van om alles en iedereen te schofferen in een poging zo populair, en geliefd, te worden dat hij aan de macht kan komen.

Trump maakt daarbij onder andere heel driftig gebruik van Twitter. Deze week werd via een interview in de New York Times bekend dat hij dat vooral ook doet vanaf zijn Samsung Galaxy smartphone. Welk model hij gebruikt wordt niet genoemd en dat is ook nauwelijks te zien op de foto bij het interview (zie ook de uitvergrootte foto onderaan dit artikel).

Nog los van het feit waarom het Koreaanse merk specifiek genoemd wordt is het natuurlijk maar de vraag of Samsung bij is met deze 'gratis reclame'. Ik kan me voorstellen dat de Koreanen liever niet al te vaak in één adem met Trump genoemd worden.

In an interview at his office — interrupted repeatedly by Mr. Trump’s picking up his Samsung Galaxy cellphone, loading new tweets with his index finger and marveling at his nonstop mentions​"

Maar er speelt natuurlijk ook nog iets anders. Waarom heeft Trump geen iPhone? Hij is immers ultra chauvinistisch, om niet te zeggen nationalistisch. Van zo'n model Amerikaan zou je mogen verwachten dat die alleen producten koopt die in de VS ontwikkeld en geproduceerd worden. Dat is bij veel republikeinen namelijk nogal een dingetje. Wellicht dat Apple hem een nieuwe iPhone 6S kan sturen, maar ik denk dat ze in Cupertino stiekem wel blij zijn met het feit dat Trump een Samsung gebruikt, toch?

Ow, en als Huawei nog wat publiciteit zoekt, dan moeten ze ome Donald een nieuwe, Chinese, Mate S geven. Dan breekt de hel vermoedelijk wel los rondom de miljardair die zelf zijn haar doet ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant