Nieuws
02 juli 2009 - Ron Smeets

TrueCaller laat zien wie jou belt

Als je een inkomende oproep ontvangt van iemand die in je contacts staat dan wordt de naam bij de meeste toestellen al in het display weergegeven dus op het eerste gezicht lijkt de TrueCaller Call-ID applicatie niet veel toe te voegen.

De meerwaarde van deze applicatie ligt echter in het feit dat hij ook de naam en woonplaats toont van binnenkomende nummers die niet in je contacts database staan. De applicatie gebruikt daarvoor de 'telefoongids' gegevens die online beschikbaar zijn.

Als de applicatie op je toestel geinstalleerd is dan zoekt hij de Call-ID gegevens online op. Je moet dus wel gekoppeld zijn aan het (3G) datanetwerk van je provider. Volgens de makers verbruikt TrueCaller per zoekopdracht minder dan 1Kb data. Daarvoor hoef je het dus niet te laten.

TrueCaller is beschikbaar voor Windows Mobile en Symbian S60 v3 en v5 toestellen. Het werkt op dit moment in 20 landen waaronder ook Nederland en België.

Mmmh, klinkt leuk, maar als ik een binnenkomende oproep krijg van een nummer dat ik niet ken, dan ken ik waarschijnlijk ook de bellende persoon niet dus waarom zou ik dan willen weten dat hij Peter Pietersen heet, of zoiets? Ik vraag me ook af of dit niet op een of andere manier in strijd is met de wet op de privacy. Maar goed, hieronder kun je een ultrakorte demovideo zien. Ik zal een dezer dagen eens kijken of ik het kan downloaden (login nodig) en testen maar als er al lezers zijn die er ervaringen mee hebben dan hoor/lees ik dit graag in de reacties.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.