Nieuws
03 maart 2008 - Mark

Trojan virus voor Windows Mobile toestellen actief

Anti-virus producent McAfee heeft een waarschuwing uitgegeven voor een Trojan virus dat momenteel actief is dat een serieuze bedreiging vormt voor Windows Mobile toestellen.

Het virus, InfoJack Trojan, infecteert het toestel op het moment dat een gebruiker een geïnfecteerde applicatie of (micro)SD kaart installeert en zorgt ervoor dat het toestel vanaf dat moment 'open staat' voor de installatie van kwaadaardige applicaties die gevoelige informatie van het toestel naar de makers van het virus kunnen sturen.

Bovendien kopieert het virus zichzelf naar het geheugen en/of een geheugenkaart in het toestel zodat het na verwijdering zichzelf weer kan activeren.

Vooralsnog is het virus met name ontdekt in Chinese downloads van Google Maps, applicaties voor beursinformatie (koersen) en spelletjes. De bronsite van het virus is inmiddels door de Chinese overheid offline gehaald, maar het virus is wel nog actief. Kijk dus goed uit wat je installeert en misschien is het nu een goed idee om anti-virus software op je Windows Mobile Smartphone te installeren.

Via: Channel RegisterGerelateerde links:
Trojan virus voor Symbian S60 in omloop
Anti mobiel-virus software op nieuwste Samsung
Anti-Virus software voor S60 toestellen
Botnet virussen vallen Smartphones aan per SMS
Eerste virus dat vanaf een PC je PDA kan besmetten
Kaspersky Lab in antivirus software smartphones
Over de auteur: Mark