Toestellen
01 juni 2012 - Ron Smeets

Triple SIM toestel van Motorola

Motorola heeft, voor de Braziliaanse markt, een triple SIM toestel gepresenteerd, heel toepasselijk de Motokey 3-Chip genaamd. Het toestel is een candybar model met een fysiek qwerty toetsenbord en kan dus op drie netwerken gelijktijdig, actief zijn.

De Motorkey is verder een mid range toestel met een 2 megapixel camera, MP3 speler, FM Radio tuner, 2GB intern geheugen en een microSD geheugenkaart optie. Het display is net groot genoeg om de drie provider logo's te kunnen tonen ;-)) 

Verder is op het display ook te zien dat de Motokey 3-Chip facebook en email ondersteunt. Meer specs worden nog niet vermeld in het Braziliaanse persbericht van Motorola. De kans is klein dat dit toestel ook in Nederland of België op de markt zal komen. In Brazilië gaat de Motokey 3-Chip zo'n 140 Euro kosten.

Dual SIM toestellen kunnen soms handig zijn. De (Nederlandse) providers en telefoonwinkels zijn er niet echt happig op om ze aan te bieden. De winkels verkopen natuurlijk liever twee toestellen en de providers zien liever niet dat klanten zowel een abonnement van hen en eentje van de concurrent gebruikt, simpel gezegd.

Voor forenzen die in de grensstreek wonen en net aan de andere kant werken, of andersom, kan dual SIM een uitkomst zijn om de (data) roaming kosten binnen de perken te houden. In sommige landen, zoals Rusland of Brazilië, is het zelfs binnen de grenzen interessant om verschillende SIM's (van verschillende providers) te hebben omdat daar ook 'nationale' roaming tarieven gelden tussen de providers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.