Toestellen
19 januari 2011 - Ron Smeets

Triple SIM toestel van AKAI voor de Indiase markt

In sommige landen zijn dual SIM toestellen erg handig. Rusland, China en India zijn enkele voorbeelden. Daar hebben de diverse 'landelijke' netwerken vaak geen landelijke dekking waardoor gebruikers ook opgezadeld worden met roaming kosten binnen hun eigen landsgrenzen. Een dual-SIM toestel (met twee kaartjes van verschillende netwerken) is dan een goede oplossing.

AKAI (ja, die van de HiFi sets;-)) heeft nu een triple SIM toestel uitgebracht, de AKAI Trio, voor de Indiase markt.

Het toestel kan gelijktijdig in verbinding staan met 3 GSM netwerken. Natuurlijk kun je maar op één netwerk tegelijk bellen, maar dat is logisch. De overige specs zijn zeer beperkt; een 2 inch display, FM Radio, Bluetooth (met A2DP) en 1.3 megapixel camera. De hoogte van het prijskaartje valt met ca. 55 Euro ook best mee. Uiterlijk vind ik de AKAI Trio wel erg veel weg hebben van de Nokia 6700 Classic.

Bij ons zijn dual SIM toestellen niet echt een succes. Dat komt voor een deel omdat de providers daar niet zo aan trekken (zij willen natuurlijk dat je alleen hun netwerk gebruikt ;-)) en deels omdat binnen Nederland roaming geen issue is. Dual SIM toestellen zijn bij ons vooral interessant voor gebruikers die net over de grans wonen of werken of zij die hun privé en zakelijke nummers willen scheiden zonder met twee toestellen te moeten rondlopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.