Nieuws
20 december 2005 - Ron Smeets

Trillende schoudervullingen

Vier studenten hebben het idee opgevat om kledingstukken te gaan voorzien van trillende gadgets die reageren op inkomende mobiele telefoongesprekken. Waarom?, zou je meteen denken. Je kunt je GSM zelf toch ook laten trillen in je binnenzak.

Het bijzondere aan de uitvinding is echter dat de 'trilapparaatjes' de mogelijkheid hebben om de trilfrequentie aan te passen aan het inkomende telefoonnummer zodat je je GSM niet meer uit je koffer of binnenzak hoeft te halen om te weten wie je probeert te bellen als je in een meeting zit.

Een van de eerste toepassingen zal waarschijnlijk terug te vinden zijn in de trillende schoudervullingen, aangezien die zowel in 'zakelijke' heren- als dameskleding worden verwerkt.Gerelateerde links:
GSM detecterende kleding
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.