Tablets
26 augustus 2014 - Ron Smeets

TrendForce: Minder tablets, meer laptops in 2014

Analisten van TrendForce voorspellen dat de grote merken in 2014 minder tablets zullen verkopen dan een jaar geleden. Volgens de glazen bol van de onderzoekers zullen dit jaar 153 miljoen tablets van merkfabrikanten over de toonbanken vliegen; een daling van 1.8%.

Door de explosief groeiende vraag naar tablets tussen 2010 en 2013 is de productie inmiddels zo hoog dat er, nu de vraag ietwat afneemt, een heuse prijzenoorlog verwacht wordt.

De enige fabrikant die daar van gevrijwaard blijft volgens de analisten is Apple, maar uiteindelijk hebben al deze factoren dus een negatieve invloed op de tabletverkoopcijfers, zo verwachten de analisten.

Met de dalende tablet verkopen, het bijna geheel verdwijnen van de Netbook markt en het feit dat laptops de afgelopen jaren, door de tablet concurrentie, gemiddeld genomen een stuk goedkoper geworden zijn, verwacht Trendforce dit jaar 1% meer laptops verkocht gaan worden. Uiteindelijk zo'n 171 miljoen exemplaren.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.