Accessoires
27 oktober 2005 - Ron Smeets

Trek je GSM uit de muur

In de Vodafone winkels in Manchester kun je vanaf nu je GSM of Sim card's uit de muur trekken.

Als eerste in Engeland zijn daar GSM-automaten geplaatst die iedereen wel al kent in de snoep- en frisdrankvariant zoals die op veel plaatsen in en om kantines staan.

De Quickphone automaten maken gebruik van UMTS om de voorraad en verkopen te monitoren waardoor ie dus overal ter wereld (waar UMTS dekking is) ingezet kan worden. Denk aan stations, winkelcentra (waar geen Vodafone winkels zijn), tankstations, maar ook op 'tijdelijke' plekken zoals concerten en voetbalstadions, mits hooligan-proof natuurlijk.

In de automaat zijn drie types GSM te koop, diverse sim-kaarten en pre-pay tegoeden. Betalen kan met je pinpas of chipknip.

Als het pilotproject, dat nu dus alleen in Manchester is opgestart, een succes wordt, dan wil Vodafone de Quickphone automaten in grote getalen gaan uitrollen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.