Nieuws
24 oktober 2013 - Nichal Joosse

TransferWise: wereldwijd geld versturen naar iedereen

TransferWise is een Londense startup die het versturen van geld tussen verschillende landen en eenheden wil vereenvoudigen. Gisteren heeft het bedrijf een app uitgebracht die momenteel alleen voor iOS beschikbaar is. Er is wel een Android-app, maar die linkt alleen door naar de website en heeft geen 'native' functionaliteiten. Met de app is het mogelijk om simpel en goedkoop (zelfs goedkoper dan via de banken) geld te versturen naar gebruikers in andere landen. 

De app werkt heel simpel. Contacten en betalingsmethoden zijn eenvoudig te importeren in de applicatie. Vervolgens kan het bedrag gekozen worden dat verstuurd moet worden. TransferWise helpt je mee tijdens het proces en stuurt een notificatie wanneer het proces afgerond is, waarbij 0,5% voor TransferWise is. Je krijgt ook meteen te zien hoeveel geld je bespaard hebt in vergelijking met dezelfde transactie via de bank.

TransferWise is opgericht in 2010 door Taavet Hinrikus, een voormalige voorzitter van Skype, en consultant Kristo Käärmann. Het kreeg een investering van 6 miljoen dollar van Peter Thiel, mede-oprichter van PayPal.

Over de auteur: Nichal Joosse