Nieuws
14 juli 2012 - Ron Smeets

TouchWake; unlock je Windows Phone via de soft toetsen

Wanneer je een Windows Phone toestel hebt, dan weet je waarschijnlijk wel dat het scherm alleen uit de standby stand (en unlocked) kan worden door de aan/uit knop even in te drukken en vervolgens over het scherm te vegen.

Helaas is TouchWake geen officiële Marketplace app maar het feit dat een 'hobbybob', WindowsPhoneHacker, er in geslaagd is om een app te maken waarmee je het toestel ook uit slaapstand kunt halen door op de soft toetsen (home, back of zoek) onder het scherm te tikken. Op dit moment werkt het alleen nog op 'developer unlocked' Samsung Windows Phone toestellen. Hieronder staat een korte videodemo van TouchWake.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.