Geruchten
04 oktober 2007 - Ron Smeets

Touchsreen-only BlackBerry op komst?

Het blijft leuk om te zien dat steeds meer toestelfabrikanten sinds de komst van de iPhone zelf ook met de ontwikkeling van zogenaamde 'Touchcreen only' devices bezig zijn.

De volgende in de rij zou wel eens BlackBerry kunnen worden. Als we deze foto, die bij BoyGenius op de mat viel, mogen geloven dan zou dit wel eens de nieuwste BlackBerry 9XXX kunnen worden.

Behalve een volledig touchscreen front zijn er ook al enkele, specs uitgelek zoals UMTS met HSDPA support en een 600MHz processor.

Over een eventuele releasedatum en prijs valt volgens de bron nog niets met zekerheid te zeggen. Er wordt wel gespeculeerd over begin 2008, maar dat is allerminst zeker. Bovendien ben ik bang dat een nieuwe BlackBerry, zoals dat gewoonlijk ook gebeurd, de eerste tijd alleen in de VS verkrijgbaar zal zijn.Gerelateerde links:
Patent aanvraag Sony Ericsson voor touchscreen.
HTC Touch deze week nog in de winkels
LG Prada vanaf vandaag in de winkels
Dual touchscreen toestel van LG in de maak
Vibrerend touchscreen toestel van Samsung
iPod met touchscreen komt er aan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.