Toestellen
10 november 2012 - Ron Smeets

Touchscreen probleem iPhone 5?

Onderstaande video toont een ietwat vreemd touchscreen probleem van de iPhone 5. Schijnbaar reageren sommige exemplaren van het toestel niet goed, of helemaal niet, bij het diagonaal scrollen. Dat wil zeggen, de scrollfunctie (naar boven en naar beneden) werkt niet altijd wanneer je met je vinger diagonaal over het scherm veegt.

Mijn iPhone 5 testexemplaar heeft er overigens geen last van. Mochten er iPhone 5 eigenaren zijn die deze bug wel al opgemerkt hebben bij hun toestel, reageer dan maar. De video:

Overigens moet ik wel nog vermelden dat mijn iPhone 5 op iOS 6.0 draait. De test is gedaan met zowel iOS 6.0 als iOS 6.0.1. Het probleem doet zich bij beide versie's van het OS voor en alleen op de iPhone 5 (in de test zijn ook twee iPhone 4 modellen met iOS 6.0 en iOS 6.0.1 gebruikt).

http://www.youtube.com/watch?v=BnioM-nkhqc

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.