Accessoires
08 september 2006 - Ron Smeets

Touchscreen prikbord van Philips

Dit is nu iets waar we bij ons thuis echt iets aan zouden kunnen hebben. Een electronisch touchscreen prikbord dat de berichten laat inspreken en direct koppelt aan de persoon voor wie ze bedoeld zijn. Je toetst met je vinger de foto aan van het familielid voor wie de memo bestemd is, spreekt vervolgens de tekst van de memo in en klaar is kees.

Wij hebben thuis al verschillende prikborden geprobeerd, variërend van het plakken van post-it memo’s op kasten via een schoolbord tot en met een metalen bord met magneetjes.

Helaas werkte geen enkel van die ‘systemen’ perfect en het kwam dus regelmatig voor dat we de paardrijles van mijn dochter vergaten of een etentje met vrienden dubbel inplanden, enfin jullie begrijpen het wel. OK, een van de oorzaken is natuurlijk dat ik een PDA als agenda gebruik en mijn vriendin alles nog gewoon op de kalender schrijft die in de keuken hangt, maar dan nog.

Het In Touch Message Board van Philips lijkt een prima oplossing. Mijn vriendin hoeft dan niet meer te schrijven en ook geen moeilijke toestellen te leren gebruiken. Bovendien ordent dit ‘prikbord’ meteen alles zodat het geen wirwar van briefjes en andere reminders wordt.

De berichten kunnen ook via MMS of SMS naar de In Touch gestuurd worden, maar het zou natuurlijk helemaal ideaal zijn als hij ook nog te synchroniseren is met mijn PDA of Smartphone.Gerelateerde links:
Flexibele E-Book reader van LG-Philips
Touchcreen Philips GSM voor de Aziatische markt
Portable Media Center van Philips
Philips komt met eigen eBook reader
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.