Geruchten
17 november 2014 - Ron Smeets

Touchscreen onderdeel van de Xperia Z4 gespot Zegt nog weinig over het toestel zelf

Het is niet de eerste keer dat informatie over de volgende Xperia Z smartphone, de Z4 dus, opduikt. Eerder werd al gespeculeerd over verschillende verbeterde specs voor dat toestel. Dit weekend zijn enkele afbeeldingen online verschenen waarop de LCD Touch Digitizer van de Xperia Z4, naast die van de Z3, te zien zou zijn.

Erg veel kun je uit deze afbeeldingen over de specs van de Xperia Z4 niet afleiden. Nog los van het feit dat niet te controleren is of die afbeeldingen echt zijn. Maar goed, kijkend naar de vermeende verschillen zie je dat Sony de positie van de front camera en de sensoren omgewisseld en groter gemaakt heeft. Dat zou dus kunnen duiden op een grotere (meer megapixels) selfie cam. Zo op het eerste gezicht lijkt het scherm van de Xperia Z4 niet groter te zijn dan dat van zijn voorganger. Wel lijkt het erop dat de positie van de stereo speakers weer terug komt op de plek waar ze bij de Xperia Z2 zaten; boven en onder in een uitsparing tussen de behuizing en het scherm.

Hieronder staan de drie gelekte afbeeldingen. Kijk zelf maar of je, naast de iets andere connector aan de onderzijde, nog meer verschillen kunt ontdekken ;)

De toekomst zal moeten uitwijzen of deze afbeeldingen echt zijn. Als Sony nog steeds vast houdt aan het zes-maandelijks updaten van haar topmodellen, dan zou de Xperia Z4 tijdens de CES in Las Vegas of zes weken later op het MWC van Barcelona het daglicht zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.