Geruchten
12 oktober 2008 - Ron Smeets

Touchscreen N-Series komt begin 2009

Het was al lang geen geheim meer dat het onlangs aangekondigde eerste volwassen Touchscreen toestel van Finse makelij, de 5800 XpressMedia, op z'n best een mid-range model genoemd mag worden.

De vraag is nu wanneer Nokia de eerste high-end (N-Series) touchscreen aan de wereld zal tonen.

Volgens de marketing director van Nokia India, Devinder Kishore, zal dat moment niet lang meer op zich laten wachten.

Tijdens een Nokia event in New Dehli liet Devinder zich namelijk ontvallen dat Nokia binnenkort een N-Series Touchscreen toestel zal presenteren dat begin 2009 op de markt gaat komen. Letterlijk zij hij het volgende: “We will have lots of touchscreen phones coming up, including an N-Series device very soon.”

Mmmh, gezien het feit dat de 5800 XpressMedia hier pas in de loop van het eerste kwartaal van volgend jaar in de winkels zal verschijnen denk ik niet dat de uitspraken over de release datum van dat high-end touchscreen device voor (ons deel van) Europa gelden. Maar dat Nokia uiteindelijk een N-Series Touchscreen toestel gaat uitbrengen en dat die wellicht binnenkort al aangekondigd gaat worden lijkt mij ook zeer waarschijnlijk.

Wellicht dat ik volgende week, tijdens de Symbian Smartphone Show in Londen, meer informatie hieromtrent kunnen lospeuteren van de daar aanwezige (Nokia en Symbian) ontwikkelaars.

Op de afbeeldingen hierboven en -onder staan enkele (Photoshop) concepten voor een N-Series touchscreen toestel. Met dank aan Symbian Freak. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog het eerder al in het geruchtencircuit opgedoken concept voor de N98 en inmiddels is ook weer een nieuw N97 concept opgedoken. Die plaatjes heb ik hieronder ook nog even erbij gezet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.