Entertainment
21 november 2010 - Ron Smeets

Touchscreen display van ijs

Vergeet super AMOLED, LCD en TFT. Nokia heeft een touchscreen 'display' gemaakt van ijs. OK, niet echt bruikbaar in mobieltjes want ondanks dat zo'n scherm in de Finse winter natuurlijk niet zou smelten zou de warmte van het toestel en de accu zelf de levensduur wel behoorlijk doen inkorten ;-)

Hieronder kun je een korte videoreportage zien waarin ook uitgelegt hoe het ijs-display van Nokia werkt. Erg cool (letterlijk en figuurlijk ;-))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.