Nieuws
12 april 2016 - Ron Smeets

Touch update voor de Galaxy S7 (edge) onderweg

Een van de weinige nadelen van met name de Galaxy S7 edge is het feit dat het nog wel eens wil gebeuren dat ik een app ongewild opstart of de camera afsluit zonder dat ik dat van plan was wanneer ik het toestel gewoon vasthoudt. Dat komt natuurlijk door de gevoeligheid van de randen van het edge scherm en het feit dat je die relatief makkelijk en snel kunt aanraken met je handpalm.

Welnu, Samsung heeft hier een oplossing voor gedacht die middels een kleine software update (ca. 155MB) nu onderweg is naar de Galaxy S7 en Galaxy S7 edge. Ik heb mijn toestel net even laten zoeken maar helaas staat de betreffende update voor deze modelreeks nog niet klaar. Volgens Sammobile, die de komst van de update ontdekten, zou de uitrol in de loop van deze week op gang komen. In de tussentijd kun je dus regelmatig met de hand controleren of ie al beschikbaar is voor jouw S7 (edge).

De update biedt ook een oplossing die de vervorming van objecten in foto's kan oplossen. Daarvoor is in bij camera instellingen een extra optie toegevoegd (zie screenshot hieronder). Hoe dat in de praktijk werkt zal moeten blijken. Ik heb er bij het maken van foto's met mijn S7 edge nog geen last van gehad overigens.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.