Accessoires
19 november 2007 - Ron Smeets

Touch Sensitive én stemgestuurde headset op komst

Mobieltjes met een zogenaamd Touch Sensitive bediening zijn al lang geen nieuws meer. De LG Chocolate was ooit de eerste, maar daarna volgende nog vele anderen.

Bluetrek brengt begin volgend jaar de eerste Bluetooth headset op de markt met Touch Sensitive bediening voor het aannemen en beeindigen van gesprekken.

Daarnaast is de Bluetrek Sense ook voorzien van enkele zogenaamde Voice Alert’s die je letterlijk vertellen welke telefoonfunctie je gebruikt cq geactiveerd hebt zoals ‘Redial last number’ of ‘Call rejected’.

Zoals het een typisch ‘Touch Sensitive’ gadget betaamd is ook de Bluetrek Sense uitgevoerd in hoogglans zwarte pianolak ;-) Hij weegt slechts 8 gram, inclusief de het oorhaakje dat overigens verwijderd kan worden zodat de ie ook door brildragers comfortabel gedragen kan worden.

De headset is voorzien van een oplaadbare Lithium accu voor maximaal 4 uur bel- of 5 dagen stand-by tijd. De Bluetrek Sense komt begin 2008 in de winkels en zal zo’n 75 Euro gaan kosten.Gerelateerde links:
Apple patent beschrijft touch-sensitive iPod concept
De touch sensitive Nokia Aeon
Opvolger voor de Chocolate?!
Waterproof headset van Bluetrek
Bluetrek ‘Fashion for Heads’ in Barcelona op 3GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.