Toestellen
03 oktober 2008 - Ron Smeets

Touch HD, T-Mobile G1 en Touch 3G in Nederland

Wij zijn vandaag met enkele Dutch- en Mobile Cowboys aanwezig bij Press Zone '08, een evenement van Pride PR en Whizpr.

Bij binnenkomst viel mijn oog meteen op een bijzonder nieuw trio van HTC toestellen. De Taiwanese fabrikant had namelijk zowel de Touch 3G als de T-Mobile G1 (aka Google Phone) en de Touch HD mee naar Haarlem genomen.

Prima gelegenheid dus om deze drie toestellen even naast elkaar te leggen.

De G1, die vorige week in de VS officieel gepresenteerd werd, zal begin 2009 ook naar Nederland komen. Deze eerste Android Smartphone valt vooral op door zijn 'geeky' (is dat wel een woord? ;)) design. Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat de G1 een typisch toestel is voor de zogenaamde early adapters. Geen bijzonder sexy of stijlvol design maar een basic en degelijk ontwerp. Leuk is verder nog het slider mechanisme dat er voor zorgt dat het scherm in een boogje naar boven open schuift.
Google-G1-TMobile-Front

De Touch HD en 3G zijn, hoewel ze qua naamgeving tot dezelfde 'familie' behoren, twee uitersten. Natuurlijk, ze hebben beiden de karakteristieke Touch Flo UI met Windows Mobile en zijn ook beiden geschikt voor HSDPA netwerken met datasnelheden tot 7.2 Mbps maar uiterlijk lijken ze totaal niet op elkaar.

De Touch HD is groot maar heeft dan ook een 3.8 inch touchscreen display en moet, zo zegt HTC zelf, het toestel worden voor de mobiele internetter die geen genoegen neemt met de grootte van het gemiddelde Smartphone display dat zo tussen de 2.6 en 3.2 inch licht (3.6 bij de iPhone).
HTC-Touch-HD-Front-a

De Touch 3G is daarentegen bedoeld voor diegenen die op zoek zijn naar een compacte Windows Mobile Smartphone. HTC heeft deze nieuwe generatie van de Touch een heel stuk compacter gemaakt en dat komt vooral tot uiting in de breedte en het gewicht van het toestel. Daarom ligt hij in ieder geval een stuk beter in de hand dan de oude Touch.
HTC-Touch-3G-Front

Meer foto's:

De Google G1:
Google-G1-TMobile-Open
Google-G1-Tmobile-Half-Open
Google-G1-TMobile-Back

Het duidelijk grotere display van de Touch HD (midden) vergeleken met die van de Omnia (links) en iPhone (rechts)
Touch-HD-Omnia-iPhone

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.