Toestellen
28 juli 2007 - Chris Bannink

Toshiba's G900: een belofte

We kennen Toshiba uiteraard van de laptops en de G500 pda. Die kennis zetten ze nu in om een zeer complete opvolger te introduceren; de G900.

Het mooiste is de 3 inch touchscreen van maar liefst 800x480 pixels. Een hoeveelheid waar maar weinig toptoestellen aan kunnen komen. Toch blijft het totaal redelijk compact (60x115x20mm 180 grams) door het qwerty toetsenbord via een slider te verbergen.

Over compleet gesproken: uiteraard bluetooth, wifi, umts, gprs, edge, hsdpa, quadband, SD mini card, usb ingang (1.1 helaas) waarmee het bijvoorbeeld USB sticks kan lezen en schrijven. Binnenin zit Windows Mobile 6.0.

Het toestel heeft 2 camera's. Achterop een van 1.9 MP en voorop voor het beeldbellen een 0,3 MP camera. Heel bijzonder verder is een vingertip biometrische beveiliging.

Wat missen we? Ok, GPS is niet standaard, maar verder is dit een toestel dat voorlopig bovenaan mijn lijstje komt te staan. Toshiba zal het eerst in Amerika introduceren. Of het in Europa ook zal worden geintroduceerd zal afhangen van het amerikaanse succes, dat ik op voorhand hoog inschat tenzij ze qua prijs aan de hoge kant gaan zitten.

ViaGerelateerde links:
Toshiba G500, een redelijk normale Smartphone
Toshiba TS605 voor de Europese markt
Brandstof accus nog te dik en zwaar
Toshiba verslaat LG-Philips
Over de auteur: Chris Bannink