Tablets
17 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

Toshiba zal voorlopig geen Windows RT-tablet maken

Voorlopig zal hardwareproducent Toshiba geen Windows RT-tablet op de markt brengen. De reden hiervoor is dat er een vertraging is opgetreden in de levering van onderdelen. Het gebrek aan deze onderdelen zou ertoe leiden dat de RT-tablet niet op tijd op de markt gebracht kan worden en Toshiba hierdoor achter zal geraken op de concurrentie. Gezien het feit dat Windows RT en Windows 8 al op 26 oktober beschikbaar zijn, heeft Toshiba nog maar twee maanden om dit op orde te brengen. 

Toshiba heeft nog niet bekendgemaakt welke componenten precies moeilijk leverbaar zijn. Ingewijden denken dat het gaat om de Texas Instruments-processor. Voorlopig zal het bedrijf zich richten op tabletcomputers die gewoon Windows 8 aan boord hebben. Deze tablets zullen een x86-processor van Intel/AMD hebben die tevens energiezuinig is. 

Toshiba is niet de enige producent die afziet van een Windows RT-tablet. Ook HP besloot al eerder om er voorlopig mee te stoppen. Ook HP gaat wel door met de andere tablets met Windows 8. HP moet wel, aangezien ze vorig jaar stopten met de TouchPad (webOS). Ook Acer was vrij skeptisch over bijvoobeeld de Surface. Toch zijn er genoeg bedrijven die wel een Windows RT-tablet uitbrengen, zoals Samsung, Asus en Lenovo.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl